- שגרה מובנית: סכמו על לוח זמנים יומי עקבי ללימוד ושיעורי בית, הקצו משבצות זמן ספציפיות לנושאים או משימות שונות. השתמשו בלוחות זמנים חזותיים או כלי תכנון כדי לעזור לילדיכם להישאר מאורגנים. זכרו לבצע התאמות לשגרה למצבים משתנים.
- חלוקת משימות לשלבים: למדו את ילדיכם לחלק משימות או פרויקטים לשלבים קטנים יותר הניתנים לניהול והשתמשו ברשימות בקרה או ברשימות מטלות כדי לעקוב אחר התקדמות והשלמת משימות.
- סביבה נטולת הסחות דעת: צרו מרחב לימודי שקט ומאורגן, נקי מהסחות דעת כמו טלוויזיה, סמארטפונים או משחקי וידאו, שקלו שימוש באוזניות לשם ביטול רעשים במידת הצורך.
לדוגמה, נער שעבר איתי תהליך אימון הבין כי הטלפון על אף שהוא במגירה, עדיין הסיח את דעתו. הוציא אותו מהחדר לחלוטין והוסיף מוסיקה לתהליך הלמידה.
- עזרים חזותיים: השתמשו בעזרים חזותיים כגון תרשימים, דיאגרמות סימון לפי באמצעות צבע כדי להפוך מידע למושך יותר וקל יותר לזכור.
למשל, לבת שלי מאוד עזר ללמוד באמצעות תרשימי זרימה של החומר העיוני כמו במקצוע האזרחות או היסטוריה.
- טכניקות למידה פעילות: סיכום מידע במילים שלהם, יצירת כרטיסיות, לימוד בזוג או העברת חומר הלימוד למישהו אחר.
לדוגמה, הבת שלי, גם כסטודנטית היתה מעבירה לי את החומר לאחר שהיא למדה למבחן. מפני שלא הייתי בקיאה בחומר הלימוד שלה, הייתי שואלת אותה שאלות. כך נוצר מצב של win-win זה עזר לה בתהליך הלמידה ואני קבלתי העשרה בנושאים שלא הכרתי 🙂
- תנועה: פעילות גופנית מסייעת מאוד לשיפור המיקוד בתהליך הלמידה. עודדו את ילדיכם לצאת להפסקות פעילות קצרות בזמן תהליך הלמידה בבית. למשל, אחת לעשרים דקות או חצי שעה, יש זמן לקום מהכיסא לקפוץ או לרקוד או כל פעילות שהיא אירובית ל 10 דקות או רבע שעה. את הזמנים תקבעו יחד עם ילדיכם.
- יעדים ברורים: עזרו לילדכם להגדיר יעדי למידה ברורים וברי-השגה וחגגו אבני דרך והישגים קטנים לאורך הדרך.
- טכנולוגיה: שקלו להשתמש באפליקציות חינוכיות או בכלים מקוונים שנועדו לתמוך לילדי קש"ר ומצד שני, עקבו אחר זמן המסך כדי למנוע הסחות דעת מוגזמות.
- ניהול זמן: למדו מיומנויות ניהול זמן, כולל הערכת משך הזמן של משימות והגדירו טיימרים בהתאם כדי לשמור על ביצוע המשימות החשובות.
- אסטרטגיות לימוד: עודדו טכניקות לימוד יעילות כמו שימוש באסטרטגיות לשיפור זיכרון העבודה. כמו יצירת מפות מושגים או תרגול שליפה באמצעות חידונים.
הבת שלי ממציאה קיצורים אותם היא יכולה לזכור בדומה לעשר המכות: דצ"ך, עד"ש, באח"ב.
- הרגלי חיים בריאים: שלבו הרגלים של תזונה מאוזנת, פעילות גופנית סדירה ושינה מספקת בשגרה. כל אלו משפיעים באופן משמעותי על תשומת לב ומיקוד.
- חיזוקים חיובי: השתמשו בחיזוקים חיוביים, שבחים ותגמולים כדי להניע ולחזק הרגלי לימוד טובים.
כל ילד עם הפרעת קשב הוא ייחודי, ולכן חשוב להתאים את האסטרטגיות לצרכים ולהעדפות הספציפיות של ילדיכם.
כמו גם, עבודה צמודה עם מורים, יועצים ואנשי מקצוע בתחום הבריאות יכולה גם לספק תמיכה והדרכה חשובות בפיתוח אסטרטגיות למידה יעילות עבור ילדכם.
אנא שתפו אסטרטגיות נוספות שעוזרות לילדים שלכם.
אם עדיין ילדיכם נאבקים ללמוד, מוזמנים להתייעץ.